Japonya‘da bilim adamları kuantum verileri, elmasın kusurlu kısmına yerleştirmeyi başardılar.
Japonya Yokohama Ulusal Üniversitesi‘nden bir araştırma ekibi kısa bir süre önce bir fotonu bir elmas içindeki bir kusurun içindeki boş alana ışınlayan ilk araştırmacılar oldu. Peki tam olarak ne anlama geldiğini sorar gibisiniz. Işığı, bir pırlantanın içine yansıyan bir fenerden gördüğünüzü hayal edin. Şimdi, el fenerini bırakıp, pırlantayı başka bir odaya taşıdığınızı hayal edin. Ancak ışığı yansıtmaya devam ediyor. Temelde araştırmacıların yaptığı şey, çok daha küçük bir ölçekte olan foton gönderilerek yapıldı ve bu elektromanyetik ışını çıplak gözle göremeyiz.
Boşlukta bir elektron ve bir karbon izotopunu manipüle etmek için araştırma takımı, insan saçı genişliğinin yaklaşık dörtte birine elmasın yüzeyine bir tel bağladı. Elmasın etrafına salınan bir manyetik alan oluşturmak için kabloya bir mikrodalga ve bir radyo dalgası uyguladılar. Mikrodalgayı, elmas içerisinde kuantum bilgisinin aktarılması için en uygun, kontrollü koşulları oluşturmak üzere şekillendirdiler.
Her iki durumda da, araştırmacılar, Kazuya Tsurumoto, Ryota Kuroiwa, Hiroki Kano, Yuhei Sekiguchi ve Hideo Kosaka‘nın uğraştığı “boşluk”, elmasta bahsedilen kusurdu. Elmasların içindeki usulsüzlükler, bilim adamlarının nitrojen boşluğu merkezi dedikleri şeyden kaynaklanıyor. Elmasın kusurları sayesinde araştırmacılar bir foton yerleştirmek için yer açtılar.
Fotonlar, kuantum ışınlanma adı verilen bir iletişim türünü kolaylaştırmak için kuantum dolaşma adı verilen korkak bir fenomenden yararlanmak için kullanılabilecek temel ışık birimleridir. Fiziksel maddenin onu geçmeden uzayda taşıdığı ışınlanma bilim kurgu versiyonuna benzer şekilde, kuantum ışınlanma, otomatik olarak diğerine yansıması olan dolaşmış bir çift içindeki bir atoma bilgi göndermeyi içerir.
Bilim adamları kuantum verileri bir elmasın içine yerleştirdiler - Yorumlar
Yapılan Yorumlar
BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler
2020 Tokyo Olimpiyatları’nda yenilenebilir enerji kullanacak 27 Haziran 2018
Rusya, dünyanın ilk yüzen nükleer santralini tamamladı 30 Nisan 2018
YAZGİG’18 28 Nisan’da meraklılarını bekliyor! 14 Nisan 2018
ÖNE ÇIKAN KATEGORİLER
FACEBOOK'TA BİZ
Hoşgeldiniz
Webtakibi - Tüm Hakları Saklıdır