Çift monitör nasıl yapılır? Çift monitör ayarlama

Ana Sayfa » Donanım » Çift monitör nasıl yapılır? Çift monitör ayarlama
Çift monitör nasıl yapılır? Çift monitör ayarlama

Eğer çift monitör deneyimi yaşamak istiyorsanız “Çift monitör nasıl yapılır?” başlıklı konu tam size göre.

Masaüstünüzde birden fazla pencere açıldığında, ve bu pencereler arasında geçişler size huzursuzluk veriyorsa tamda doğru bir konuya giriş yaptınız demektir. Aslında bilgisayarda saatlerce çalışanlar için pencereler arası geçişler zamanla ızdırap haline geliyor ve özellikle dizüstü bilgisayar kullanıcıları için daha zorlu bir durum oluşuyor. Eğer bir dizüstü bilgisayar ekranıyla sınırlı olursanız çok daha kötüdür. Bu nedenle birçok kişi çift monitör deneyimi yaşamaya karar vererek rahat etmekte.  Neyse ki bilgisayarınıza ek olarak ikinci bir monitör ile çift monitör kurulumu yeterince basit.

ÇİFT MONİTÖR DENEYİMİ YAŞAMADAN ÖNCE BİLİNMESİ GEREKENLER

Herhangi bir yeni nesil masaüstü veya dizüstü bilgisayar, çift ekranları çalıştırmak için grafik yeteneğine sahip. Tüm gereken, ikinci bir monitör. Bu nedenle seçeceğimiz monitörün profesyonelce seçilmesi lazım. Doğrusu hangi amaç için kullanılacağına göre özellikleri detaylıca incelenerek alınırsa hem fiyat hem de kullanım performansı verecektir. Bu nedenle satın alacağımız monitör için birazcık özellik bilgisine ve kullanıcı deneyimleri bilgisine ihtiyacımız olacak.

Bugünün monitörleri genellikle VGA, DVI, HDMI ve DisplayPort bağlantı noktalarının bazı kombinasyonlarıyla birlikte geliyor. Başka bir deyişle, monitörü bilgisayarınıza nasıl bağlayacağınız için birkaç seçeneğiniz olacaktır. Ekrana VGA ve DVI kablolarının ortak gelmesine rağmen, bu rotayı izlediğinizde HDMI veya DisplayPort kablolarınızı ayrı olarak satın almanız gerekebilir. Bunları rahat bir şekilde elektronik, teknolojik mağazalarda veya internet üzerinden satın alınabilir.

Çift monitör nasıl yapılır?

  1. İlk kısım kolay. İkinci monitörünüzü bir elektrik prizine ve bilgisayarınızdaki kullanılabilir bir porta bağlayın.
  2. Daha sonra, Windows‘a iki monitörü nasıl yöneteceğini söylemelisiniz. Çift monitör yapımı Windows 7Windows sadece bir monitörde görünüyorsa veya ikisi de olması gerektiği gibi çalışmıyorsa, masaüstünde sağ tıklayın ve Ekran çözünürlüğü‘nü seçin bu Windows 10‘da ‘Görüntü Ayarları‘ gibi versiyondan versiyona değişiklik gösterebilir. Windows 10 çift monitör ayarı Daha sonrasında monitör düzeni ve ayarlarına geçiş yapabiliriz. Eğer halihazırda takılı olan monitörü algılamadı ise algılaması için bir buton yer alacaktır.
  3. Ortaya çıkan iletişim kutusunda, ekranın düzenini belirtebilirsiniz. Çoklu Ekranlar açılır menüsü, iki ekranın birlikte nasıl çalıştığını kontrol etmenizi sağlar. Bu ekranları genişlet’i seçmek, Windows‘un ekranlarınızı bir bitişik ekran olarak ele almasını ister. Bu ayarı seçtikten sonra, pencerelere iletişim kutusunun üst kısmındaki grafikleri sürükleyerek hangi monitörün solda veya sağda olduğunu söyleyebilirsiniz. Bunu ana ekran seçeneğim yap, hangi monitörün görev çubuğunu ve Başlat düğmesini seçtiğini kontrol eder. Bu seçeneği görmezseniz, o anda seçili olan monitör zaten ana olanıdır. Windows 10 çift monitör yapımı

Çift monitör yapımı çok basit ve bir donanım deneyime sahip olmanıza gerek yok. Eğer merak ettiğiniz bir soru veya probleminiz varsa aşağıya yorum yapabilirsiniz. Siz çift monitöre sahip bir sistem ortaya çıkartsaydınız hangi markanın model monitörünün kullanırdınız?

Çift monitör nasıl yapılır? Çift monitör ayarlama - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

 acheter followers

RASTGELE İÇERİKLER

Anonymous, RedHack ile olan ortaklığını sonlandırdı Rus Bilgisayar Korsanları 1000 İngiliz Milletvekilinin E-posta Adreslerini Ele Geçirdi Bill Gates Arizona’da akıllı şehir inşa ediyor Anadolu online alışverişi seviyor Honda E2-DR prototip afet robotunu tanıttı Volkmar Denner kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Webtakibi - Tüm Hakları Saklıdır