Dünyanın en büyük amfibi uçağı ilk uçuşunu tamamladı

Ana Sayfa » Teknoloji » Dünyanın en büyük amfibi uçağı ilk uçuşunu tamamladı
Dünyanın en büyük amfibi uçağı ilk uçuşunu tamamladı

Dünyanın en büyük amfibi uçağı, geçtiğimiz günlerde ilk uçuşunu Çin’de tamamladı.

Şuana kadar en büyüğü olarak geçen Kunlong veya AG600 adlandırılan amfibik uçak, ana vatanı olan Çin‘de üretiliyor. Üretimde dünyanın en büyük amfibi uçak olduğu söyleniyor. AG600 şimdi ilk uçuşunu tamamladı. Güney Çin‘de Zhuhai şehrinden kalkan uçak, yaklaşık bir saatlik uçuşunun arından başarılı bir şekilde yere iniş yaptı. Çin’in devlet haber ajansı Xinhua’ya göre, beklenen ilk uçuşunu tamamlamak için kalkışını günün erken saatlerinde gerçekleştirildi.

Dünyanın en büyük amfibi uçağı hangi özelliklere sahip?

Kunlong‘un kanat alanı 28,8 metreden oluşmakta ve güç için dört turboprop motora sahip olan dünyanın en büyük amfibi uçak toplamda 50 kişiye kadar insanı taşıyabilir. Ayrıca en önemli özelliklerden birisi olarak 12 saat süreyle havada kalma özelliğine sahip. Baş tasarımcısı Huang Lingcai, başarılı ilk uçuş için Çin’de ki gibi büyük bir amfibi uçak geliştirebilecek ülkenin sayılı olacağından söz etti.

Bu uçak Boeing 737‘nin kabaca aynı boyutta. Milyarder havacı Howard Hughes‘ın geliştirdiği uçan bir tekne olan Spruce Goose‘dan çok daha küçük. Tam olarak 97 metre kanat alanı ve 67 metre uzunluğunda. 1947‘de kısa bir uçuş yaptı. Raporlara göre bu amfibi uçakların askeri uygulamalara sahip olduğunu iddia ederken, deniz kurtarma ve yangın söndürmek için kullanılacak. Devlet medyasında yayınlanan bir habere göre, Kunlong için en az 17 üretim emrinin verildiği söyleniyor.

Dünyanın en büyük amfibi uçağı ilk uçuşunu tamamladı - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

 acheter followers

RASTGELE İÇERİKLER

Apple Maps, kendi verilerini kullanarak haritaları yeniden hazırlıyor Hopi İle E-pin,Oyun Kazanma Bosch, Termoteknoloji İnovasyon Merkezi Açtı BTK’dan Sahte Haber İle İlgili Açıklama! Amazon’dan Çılgın Alışveriş Projesi : Amazon Go Instagram toplu takip bırakma (Unfollow) nasıl yapılır? Android – iOS

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Webtakibi - Tüm Hakları Saklıdır