Ekin Kollama küfürlü yoruma dava açtı!

Ana Sayfa » Gündem » Ekin Kollama küfürlü yoruma dava açtı!
Ekin Kollama küfürlü yoruma dava açtı!

Ekin Kollama, YouTube üzerindeki bir videosuna küfürlü video yazan kişiye dava açtı.

Son yıllarda Türkiye olmak üzere sosyal medyanın dezavantajlarının gün yüzüne çıkmaya ve bununla ilgili hukuki kararlar alınmaya başladı. Özellikle sosyal medya üzerinden kişilere, şirketlere ve bir grup insana olmak üzere birçok şekilde küfürlü şekilde hakaretler ortaya çıktı. Sosyal medya üzerinde sadece küfürlü, hakaretli içeriklerde hukuki işlem süreci başlatılmamakta. Buna ek olarak dolandırıcılık, taciz veya cinsel taciz gibi mesajlar olmak üzere birçok konuda “siber zorbalık” olarak da nitelendirebileceğimiz hukuki işlemlerin genişletilmesi kişilerin karşı taraftaki şahsiyete karşı dava açmasına hak tanıyor.

Bu tür olaylar için sosyal sorumluluk projeleri azda olsa uygulanmakta. Sosyal mesaj uyandıracak kısa videolar, yazılar internet üzerinde azda olsa bulunuyor. YouTuber ve kendisini daha çok teknoloji yazarı olarak tanıdığımız Ekin Kollama, bu gibi durumlar için sosyal farkındalık oluşturmak ve “siber zorbalık” için atılacak hukuki süreç için bir video oluşturdu.

Ekin Kollama avukattan yardım olarak dava sürecini aktardı

Ekin Kollama video içerisinde bir avukatlık bürosuna giderek, avukat yardımıyla sosyal medya üzerinden kişiye yapılabilecek hakaret, küfürlü mesaj ve benzeri olaylar için yapılabilecek adımları bizlere aktarıyor. Videoda örnek teşkil etmek üzere ‘sapkınlıkla’ nitelendirdiği küfürlü bir yoruma dava açtı.

Videoda aktarılan bilgilere göre sosyal medya üzerinden şahsiyete yapılabilecek hakaret benzeri içerikler için 3 ay ile 2 yıl arasında hapis cezası yer aldığı belirtiliyor. Belli bir duruma göre de belli bir para cezasına dönüştürülebiliyor. Dava açma süreci kısa sürse de bir avukat aracılığı ile yapılabiliyor. Karşıdaki kişinin 5 yıl içerisinde işlemiş olduğu herhangi bir suçu bulunmasına göre dava süreci biraz daha hızlı ilerleyebiliyor. Diğer yandan tazminat davası açılsa da videodaki avukatın ahlaka uygun olmayacağından söz etmek istiyor. Avukat aracılığı ile yürütülen davalarda hakaretli içeriğinden dolayı davayı kaybeden karşı taraf avukatlık masraflarını ödemek zorunda kalıyor.


Ancak avukat yardımıyla yürütüldüğünden yargılama sürecinde belli bir miktar ödenmekte olduğu söyleniyor. Şikayet kolluk kuvvetlerine ya da adliyeye yapılabiliyor. İşlenen suç ‘kamu davası‘ olarak kabul ediliyor. Bu nedenle avukatlık ücreti ya da yüksek ücretler ödemeden dava açabiliyorsunuz. Ayrıca karşı kişinin hakaretli içeriği silmesi şuan ki dönem için fazla bir önem belirtmediği söylenmek isteniyor. Şayet davacı belli bir kanıt ile gelebiliyorsa dava sürecinde ilgili bilişim uzmanları aracılığı ile kişinin bilgileri tespit edilebiliyor.

Ekin Kollama küfürlü yoruma dava açtı! - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

 acheter followers

RASTGELE İÇERİKLER

Yerli Hacker Filmi : Tehdit: Siber Çöküş Çok Yakında! Android Kullananlar İçin Chrome Artık Daha İşlevsel! Samsung katlanabilir akıllı telefonları gelecek yıl tanıtılacak Whatsapp’a Görüntülü Konuşma Özelliği Geliyor! Apple ve Spotify Arasında Büyük Kavga Başlıyor Messenger’a Sohbet Odaları Geliyor!

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Webtakibi - Tüm Hakları Saklıdır