Sayfa içeriği
Şu anda en iyi TV önerileri listesindeki TV’leri satın almak için çok iyi bir zaman. Daha eski modeller satışa çıkıyor ve sonuç olarak bazı çok keskin fiyatlar alabilirsiniz.
Bu arada, bu yılki televizyonlar yavaş yavaş ortaya çıkıyor ve eski modellere göre genel anlamda daha pahalı olsalar da, eski modellerin yeni olduklarından daha büyük ölçüde daha ucuzlar. Bir önceki modelin üzerine ek özellikler ile daha gelişim gösterip bir öncekine göre az bir şekilde fiyat değişikliği gösterebiliyor. Ancak eskisine nazaran tercih etmek daha mantıklı. OLED ve HDR ve daha büyük ekran boyutları gibi teknolojiler hızla daha uygun hale geliyor.
Kuşkusuz, herhangi bir zamanda en iyi TV‘yi seçmek çok zor bir iş. Çünkü, harcamak için iyi bir bütçeniz varsa, tüm televizyonlar son derece iyidir. Son yıllarda televizyon ekranı teknolojisi, LED‘in ve gelişinin, kesin olmayan bir şekilde OLED‘in olgunlaşmasıyla öne çıktı.
İster HD ister HDR (Yüksek Dinamik Aralık), hem de TV işletim sistemlerinin gittikçe daha fazla karmaşıklaşmasını sağlayan 4K Ultra HD‘yi, ister yayın ister web üzerinden olsun, istediğiniz yayınları ve filmleri bulmayı en iyi TV‘ler ile daha kolay hale getirin.
EN İYİ TV NEDİR?
İnce bir marj ile, ince ekran, amiral gemisi veya yakın amiral gemisi televizyonlar genel olarak 1.500 ile 3.000 euro arasında bir fiyat aralığı görülmekte. Bu sınıf içerisinde 2.500 euro fiyatına sahip Sony KD-55AF8 televizyonu örnek gösterilebilir. Tabi bu televizyonların Türkiye şartlarında kur ve yurtdışı ürünü olmasıyla üzerine eklenen ek fiyatlarla çok fazla fiyat artışı görülmekte. Bu nedenle satışı gerçekleştiren ilgili satışçılar, satışı gerçekleştirmek adına biraz zarara giriyor olabilir. Örneğimize geri dönersek Sony‘in 2017’den itibaren inanılmaz derecede şaşırtıcı olan KD-55A1‘in satışa sunulması ve kardeşiyle aynı özelliklere sahip olması daha ekonomik fiyatı tercih etmemize yardımcı oluyor. Yenilikçi tasarımı, ister doğal 4K HDR, ister yüksek HD ve parlak, ‘ekran’ ses sisteminde olsun, mükemmel görüntü kalitesi ile arayabileceğiniz bütün özellikler mevcut. Bu yüzden satın alabileceğiniz en iyi TV.
Yine de, daha uygun fiyatlı bir televizyon arayanlar, Panasonic TX-50EX750 modelini düşünmelidir. Bu TV özellikle oyuncular için iyi ve bugünlerde 1.000 euro altında iken 65-inç büyük bir versiyonu bile sadece yaklaşık 1.500 euro. Eğer eğime sahip bir televizyon arıyorsanız, Samsung‘un QLED panelli QE55Q8C‘yi deneyin.
TELEVİZYON ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?
Bir televizyonu seçtiğinizde, ilk olarak hangi ekran boyutunun yönetebileceğini düşünün, odanızın genellikle aydınlık mı yoksa karanlık mı olduğu ve ne tür kaynakların kullanıldığını düşünmeliyiz. Bu listedekiler, gerçekten size kalmış olsa da, küçük bir odaya koymanızı tavsiye etmeyeceğimiz büyük, önemli televizyonlardır.
HD için eski ama hala kullanışlı bir başparmak kuralı, istediğiniz ekran boyutunu (inç cinsinden) 6.42’ye bölmek oldu. Sonuç, uzmanların ne kadar uzağa oturacağını düşünmeleridir. Bu yüzden, 55 inçlik bir TV için, ideal olarak, kanepenizi ekrandan yaklaşık 8 metre uzakta konumlandırmak isteyebilirsiniz. Bu TV satın alma rehberinin sonuna kadar aşağı doğru ilerleyin (uyarı: parmağınız yorulabilir) ve ihtiyaçlarınız için en iyi TV’yi almanıza yardımcı olacak daha fazla kullanışlı ipucu bulacaksınız.
NEDEN DAHA İYİ BİR TELEVİZYONA GEÇMELİYİZ?
Şimdi yeni bir televizyon almak için yılların en iyi zamanı. TV teknolojisinin dünyası hiç bu kadar heyecan verici olmamıştı. 1080p HD‘den 2160p 4K‘ya geçiş sadece çözünürlükte büyük bir artış sağlamazken, Wide Color Gamut panellerine ve HDR‘ye (High Dynamic Range) geçişi müjdeledi. TV görüntüleri artık genişletilmiş derinlik ve renk zenginliği ile gerçek dünya dinamikleriyle övünüyor. Eğer daha erken bir 4K TV satın aldıysanız, şu an pişmanlığınızı yaşayabilirsiniz; Bazı UHD standartları artık desteklenmiyor ve HD malzemenin görüntü kalitesi ve yükseltmesi son birkaç yılda sıçramalara ve sınırlara ulaştı. Bu durgunluğun yanında ise OLED’in gelişimi izlendi. Ancak iyi tarafından bakacak olursak; tüm bu teknolojiler ve standartlar şimdi kuruldu ve TV görüntü kalitesi hiç bu kadar iyi olmamıştı.
TV pazarının en yüksek noktasında, geniş renkli HDR‘nin getirdiği avantajları gerçekten takdir edilebilir gelişim. Buradaki tüm TV’ler, daha iyi bir görüntü kalitesine sahip olmanızı sağlamak için birçok farklı HDR seçeneği sunan, ışıltılı spektral vurguları ve genişleyen renkleri görüntüleyebilir.
HDR çeşitli artı özellikleriyle gelir. Statik HDR10 standarttır. Yaygın olarak UHD Blu-ray ve akış hizmetleriyle kullanılır. Dolby Vision, dinamik meta verilerin mucizesi sayesinde sahnede HDR özelliklerini optimize eden lüks bir alternatiftir. Şu anda belirli UHD Blu-ray başlıklarında ve bazı Netflix içeriğinde görünen sınırlı desteğe sahip. HLG, yayınlanmaya yeni başlamış bir yayın, HDR standardıdır. Ancak genel olarak, ekranınızın desteklediği daha iyi HDR standartları yer almakta.
Bu amiral gemisi 4K TV‘lerde ayrıca ses sistemlerinde bir soundbar veya daha klasik olan gelişmiş ses sistemleri de var. Sadece kulaklarınız için bu kadar iyi değil, ek harici ses sistemlerinde de büyük bir tasarruf sağlayabilir. Pazarın bu yüksek ucunda, OLED ekran teknolojisinin büyük ölçüde LED LCD‘den devraldığını fark edeceksiniz. Üstün siyah seviye performansları ve mükemmel siyah renk ayrıntısı sayesinde, OLED, fark yaratan videolar için tercih edilen ekran teknolojisi haline geldi.
55 ve 65 inçlik ekran boyutlarında bulunan AF8, markanın sırt sırta sahip Sony A1 modelinin (2.sıradaki) aksine klasik bir tasarım estetiğine sahip. Daha küçük bir fiziksel ayak izi ile daha ince. Bu daha geleneksel görünüm, AF8‘in tipik AV mobilyalarınıza uymasını kolaylaştırır.
Resim kalitesi ağızları açık bırakacak kadar iyi. Sony, AF8‘in Trimaster Studio OLED monitörlerinde olduğu gibi aynı türden bir ön ayırma kalibrasyonunu kullanarak mükemmele yakınlaşmayı sağlayan panel ve işleme teknolojileri sanatı yaptı. En son çıkan bu TV, kutudan çıktığında düz bir ekrana sahip olduğunu göreceksiniz. Sony‘in amiral gemisi X1 Extreme görüntü işlemcisi de, TV’nin parlaklık ve rengi görüntüleme yeteneğine tam olarak uyarlanmış HDR için dinamik ton eşleştirmesiyle pazar lideri. Bu son derece etkili.
HDR10 ve HLG tamamen desteklenirken, firmware güncellemesi Netflix‘te Dolby Vision ekledi. Ayrı, ilgili üretici yazılımı güncellemesine tabi olmadıkça, Blu-ray oynatıcılardan veya diğer harici cihazlardan Dolby Vision desteği bulunmamakta. Dolby Vision olmasa bile, HDR performansı OLED için harika, siyah seviyeler ise ölçek dışında.
Sony‘in Akustik Yüzey teknolojisi, ince bir panelden muhteşem ses sunar. Geleneksel stereo hoparlörler yoktur. Bunun yerine panelin kendisinin ön tarafa bakan sesi iletmek için görünmez şekilde titriyor. Stereo transdüserler, orta aralığını dolduran çift woofer’lar tarafından desteklenen panelin arkasına yapıştırılmıştır. Sonuçlar, mükemmel bir mucizevi miktarda bir basa sahip.
Android TV OS 7.0, hala kullanıcı deneyimi konusunda gizli kalan bir işletim sistemine sahip. Ancak entegre Chromecast ve Google Asistan kontrolünün sağladığı sayısız işlevsellik sunar. AF8‘de Freeview Play olmasa da, aynı entegre TV hizmetleri ve geri alma programı rehberi sunan, özel bir YouView yinelemesini elde ederiz. Streaming desteği tüm ana TV kanallarını, ayrıca Netflix, Amazon Prime Video, Google Play, YouTube, DisneyLife, Rakuten TV ve Spotify’ı kapsar.
Televizyonun zayıf kısmı ise oyun performansında dezavantajlı denebilir. Görüntü gecikme süresi nedeniyle fiyatı için arananı sunmamakta. Ancak, oyuncu olmayanlar için, Sony‘in muhteşem Af8‘i şu ana kadar 2018’in en iyi yeni televizyonu denebilir. Bunun tek öneri, A1 kadar iyi olması, daha eşsiz bir görünüme sahip olması ve doğrudan rekabette olduğu için lansmandan bu yana çok fiyatlandı.
Hangi yönden bakarsanız bakın, 55 inç Sony A1, duvara sabitlenebilir muhteşem OLED TV. Tasarım zarif ve görüntü kalitesi olağanüstü. A1, geleneksel bir ayaklı sehpa kullanmaz, bunun yerine entegre bir subwoofer içeren menteşeli bir desteğe dayanır.
Bu TV de geleneksel hoparlörler kullanmıyor. Bunun yerine Akustik Yüzey teknolojisine sahiptir. Panelin arkasında bir çift sonik aktüatör bulunmakta. Bu titreşim, panelin kendisinden yayılan stereo ses oluşturmak için aktüatörler yüksek ve orta sınıf ses üretirken, 8cm’lik subwoofer, basları idare eder. (subwoofer: Düşük frekanslı seslerin üretimi için kullanılan hoparlördür. Genelde ev sinema sistemlerinde etkileyici efektleri üretebilmek amacı ile kullanılır.) Ekranı da etkili bir şekilde hoparlör dizisi ile düşünebilirsiniz ki bu kaçınılmaz olarak sesin bozulmasına veya görüntü kalitesinde sorunlara neden olabilir. Her iki sayımda da yanlış olur ve toplam ses gücü 50 watt olur, sonuç inanılmaz derecede iyidir.
Sony‘in 4K HDR X1 Extreme görüntü motoru sayesinde, resim kalitesi de hem 4K hem de HD kaynakları ile göze çarpıyor. Siyahlar, HDR10, DolbyVision ve HLG ile derin, yüksek ayrıntı ve harika HDR etkilidir. Kümenin nesne tabanlı HDR remasteringi, HDR (standart dinamik aralık veya SDR) olmaksızın filme alınan materyallerde öne çıkan parlak bir iş de yapıyor.
Chromecast‘in yerleşik olduğu Android tabanlı bu TV’de her şeye sahip olmazsınız. Ancak Netflix, Amazon Video ve YouTube’da 4K içeriği ile kendinizi sevindirebilirsiniz. Bir YouView uygulaması, standart TV’yi iPlayer gibi TV kanalı yakalama servisleri ile birleştirerek standart Freeview HD program rehberinin yerini alır.
Genel olarak, Sony A1, 55 inçlik fiyatı biraz daha fazla pahalı, ancak 55 inçlik fiyatını haklı çıkaracak derecede etkileyici bir yüksek kaliteli televizyon. İşte bu yüzden Sony Bravia A1‘in, geçen yılki televizyonlardan biri olmasına rağmen, AF8‘in kendi ardılının yanında satın alabileceği ortak en iyi TV olduğunu düşünüyoruz.
LG B7, LG‘nin mevcut OLED serisinde en iyi değerdeki TV ve en iyi televizyonlar listesinde en iyi ikinci TV. Listenin ilk iki sırasını Sony markasının KD55AF8 ve KD55A1 kardeşleri elde etmiş durumda. Ekran özelliklerine giriş yaparsak aynı panel ve görüntü işleme çipini farklılaştırır; En önemli fark, ince bir gümüş çerçeve ve hilal standı sayesinde hala lüks görünüyor.
LG B7‘de görüntü kalitesi harika düzeyde; OLED’in ticari markası siyah derinliği ve geniş rengi burada muhteşem bir kombinasyon elde ediyor. Setin ayrıca, etkileyici spektral vurgulamalar için parlak, etkili HDR bulunmakta. Bu TV’de HDR10, Dolby Vision, HLG ve hatta Technicolor gibi çok çeşitli HDR standartları da destekleniyor.
Kaçınılmaz olarak, B7‘nin sesi daha az etkileyici. Bu set, kibarca işlevsel olarak tanımlanabilen aşağı kısımda bulunan stereo hoparlörlerini kullanır. Bu set, iyi bir AV sistemi ile ortak çalışmayı garanti ediyor. Çünkü bir Dolby Atmos dekodere sahip olduğundan, 3D sesi HDMI üzerinden yönlendirilebiliyor.
LG‘nin webOS akıllı platformu, Netflix, Amazon Video, YouTube ve Now TV gibi bir dizi yayın hizmetine erişim sağlarken, Freeview Play tuner, TV kanalı yakalamayı basitleştiriyor. Ayrıca 360 derece video oynatma ve hatta bir OLED fotoğraf galerisi de en önemli özellikler içerisinde. LG‘nin OLEDC7 TV serisi, panel açısından B7 ile aynı. Ancak biraz daha az cazip. Bunu telafi etmek için B7 gibi bir ses çubuğu veya başka bir harici ses yükseltici ekleyebilirsiniz.
Uzun süredir devam eden bir plazma TV hayranıysanız, Panasonic EZ952, beklediğiniz 4K HDR‘ye yükseltmedir. 2150p çözünürlükte, jilet keskinliğinde, sinematik siyah seviye performansı ve gölge ayrıntısı gibi klasik sinema ekranlarıyla aynı sinematik özellikleri sunuyor.
Görüntüler, markanın amiral gemisi EZ1002 OLED TV‘de olduğu gibi aynı Studio Color HCX2 işlemciyle mükemmel ayrıntılara ve zengin, doğru renklere sahip. Mükemmel siyahın yanı sıra, gölge detayı da üst düzeyde. EZ952, UHD Blu-ray ve Sky Q UHD ile mükemmel görünmekle kalmıyor, aynı zamanda düzenli HD’yi de geliştiren harika bir iş. Bu üstün performans, her şeyi daha iyi göstermesine yardımcı oluyor. EZ952‘nin ses performansı, aksine, oldukça rutin. 40W’lık dijital amplifikasyonu sayesinde bol miktarda ses üretebiliyor, ancak ekran en iyi bağımsız bir ses sistemi ile ortaklık kuruyor.
TV, HDR10 ve HLG yayınlarını HDR yayınını destekliyor. Ancak aynı zamanda Amazon Prime Video, Fox ve Warner Bros. Dolby Vision tarafından benimsenen dinamik meta veri standardı olan HDR10+ için bir ürün yazılımı yükseltmesi için de geçerli. Ancak HDR partisine katılmayacak.
Bu Panasonic mevcut en parlak HDR TV olmayabilir. Ancak görüntülerinin görkemli kalitesi yadsınamaz. Tasarım gösterişsiz, ama şık. Panel, sadece elektronik ve girişleri barındırmak için 4mm inceliğindedir. Çerçeve, modaya uygun bir şekilde ince. Standı ise aşırı derecede ağırdır. Set, açık kaynaklı Mozilla Firefox TV işletim sisteminin bir türevi olan Panasonic’in My Home Screen 2.0 akıllı platformunu kullanmaktadır ve kullanımı kolay ancak güçlüdür. Geriye dönük bir TV rehberi aracılığıyla, güzel bir bütünleşik yakalama hizmetleri (BBC iPlayer, ITV Hub, All4, Talep 5) sunan bir hizmeti bulunmakta.
Bağlantılar arasında dört HDMI, tüm HDCP 2.2 uyumlu ve üç USB bulunur. Optik dijital ses çıkışının yanı sıra, bileşen ve bileşik eski kaynaklar için bir adaptör ve bir de SD kart okuyucusu vardır. EZ952 iki uzaktan kumandayla geliyor: ağır metalik IR çubuğu ve küçük bir Bluetooth dokunmatik kumanda.
Sony’in ZD9’u, LED’li bir LCD TV’de HDR’nin parlaklığını koruyan en etkili dağıtıcısı olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca süper beyaz detay ve gölge render var. Dev boyutlu, 75 inçlik iterasyonunda, HDR performansı daha da dramatik, ancak bunun için biraz daha fazla ödemeniz gerekecek.
ZD9’un görüntü performansının anahtarı, parlak nesnelerin yanı sıra derin kontrollü siyahlar etrafında istenmeyen çiçeklenme olmadan hassas beyaz noktalar sunan tam kapsamlı Master Backlight Sürücüsüne sahip olması. Kalibre edilmiş beyaz LED ışıklardan oluşan bir ağ, parlak vurguları sıkı kontrol edilen vurgulara odaklar.
Bu set HDR10, HLG DolbyVision HDR‘yi destekliyor. Sony‘in X1 Extreme görüntüleme çipi sayesinde görüntüler son derece ayrıntılı. Bu, nesne tabanlı HDR remastering, çift veritabanı işleme ve sıkıştırılmış akış kaynaklarındaki renk bantlamasını yumuşatmak için kullanılan Super Bit Mapping‘in 4K HDR yinelemesini içeriyor. Nesne tabanlı HDR remastering, SDR çekimlerini aldığı ve HDR tarzı bir destek sağladığı için sahne-olay analizini kullanması etkileyici bir şey.
Siyah bir çerçeve ve altın kaplama sayesinde görünüş bakımından lüks bir görüntü sağlamakta. Bağlantılar dört HDMI’yı ve 4K’nın tamamını içerir. Yani hem PS4Pro hem de Xbox One X cihazını takarken sorun oluşturmaz. TV’nin akıllı platformu Android TV OS tabanlı ve hiçbir Freeview Play yokken, bir YouView, Catch-up TV hizmetleri ile dolu olarak, hemen hemen aynı fonksiyona sahiptir.
Bu ultra lüks televizyon paketi hala pahalı olmaya devam ediyor. Acak diğer yandan, yeni bir TV satın alırken genellikle 12.000 euro tasarruf sağlayabilirsiniz ve buradaki anlaşma. LG’nin 77 inçlik G7 OLED‘i, yaklaşık 23.000 eurodan sadece 9.000 euroya düştü ve bu sayede yılın bazı OLED TV pazarlıklarını kazandı. Ancak yinede bu ülkemiz için gülünç bir rakam olmaktan çıkamaz. G7, hem ekran boyutlarında şüphesiz ki sansasyonel, ancak LG‘nin bu boyuttaki bir ürünü, televizyon izleme ve gerçek sinema arasındaki çizgiyi etkili bir şekilde bulanıklaştırır. Bu şey bir canavar olarak adlandırılabilir.
Panelin bir cam destekle yapıştırıldığı G7’nin cam üzerine resim tasarımı göz alıcıdır. Ancak panelin ince olması göz önünde bulundurulduğunda, manevra yaparken dikkatli olunmalıdır. Ayrıca unutmamanız gereken bir şey var; bu canavar 54 kilogramlık bir ağırlığa sahip.
Dört HDMI girişine, tüm HDCP 2.2 uyumlu, artı 3 USB girişine ve bir optik dijital çıkışa ev sahipliği yapmaktadır. İki karasal Freeview Play tuneri ve ikiz uydu tuneri vardır. Etkileyici 80W çıkışa sahip entegre bir ses çubuğu, kutusundan çıkar çıkmaz düzgün bir ses sağlar. Ayrıca bir Dolby Atmos kod çözücüsü de var. Yani, Atmos sesini bir Dolby Atmos ses çubuğuna veya AV alıcısına aktarabilirsiniz.
LG’nin webOS akıllı platformu, diğerlerinin yanı sıra Netflix, Amazon Video, YouTube ve Now TV hizmetlerini de sunuyor. Bu set Ultra HD Premium sertifikalı set olup HDR10, HLG ve DolbyVision ile uyumludur. G7’nin 10 bitlik paneli, HD’yi 4K’ye yükselten en iyi işi de yapıyor. Blu-ray disklerin geniş bir koleksiyonuna sahipseniz iyi haber.
Yukarıda belirtilen ön ayarlar etkili olsa da, görüntü kalitesini optimize etmek için yapılabilecek küçük şeyler var. En boy oranı menüsünde Otomatik olarak ayarlanmak yerine Sadece Tara’nın Açık olduğundan emin olmak, minik resim 4K detayı üzerinde desen yapısını ortadan kaldırır. Ve UHD Blu-ray’da film izlerken, Tremotion Kapalı ve Dinamik Kontrast düşük Cinema Home’u kullanın.
55 inçlik Bild 3, Loewe‘nin en ucuz OLED TV‘si olabilir. Ancak yine de güven verici bir şekilde premium gözüküyor. Ultra ince çerçeve ve açık gri veya ‘grafit’ (yani koyu gri) kumaş ızgaraya sahip entegre bir ses çubuğuyla, modaya uygun şekilde tasarlanmıştır. Optimum görüş açısı için döndürülebilen akıllı bir alüminyum ayaklık standı ile birlikte gelir.
Bild 3‘teki görüntü kalitesi gerçekten çok iyi. Renkler geniş ve canlı iken HDR10, Dolby Vision ve HLG HDR‘yi destekler. OLED olmak, siyah seviye performansı çok derin. Bild 3‘ün ses sistemi de oldukça güçlüdür. Dört adet sürücü ve iki adet pasif radyatöre sahip olan ve 2×40 watt’lık amplifikasyon ile çalışan bu ürünü, bir oturma odası ses sistemi olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Hala sınıf lideri olmasa da, Loewe Akıllı portal ve kullanıcı arayüzüne iyileştirmeler yaptı. Bazı rakipler kadar yapmaya çalışmaz. Ancak temiz ve sezgiseldir. Ayrıca BBC iPlayer, Amazon Video, Netflix, Youtube ve Tidal gibi ana yayın hizmetleri tümüyle açık. Ek olarak, girişler ve kanallar için grafikler özelleştirmenizi sağlar. Genel olarak, bu harika bir fiyata kaliteli bir televizyon.
Samsung QE55Q8C‘nin tasarımı kaygan, ince çerçevesi çağdaş ve görüntü kalitesi yüksek. HDR desteği günlük HDR10‘u ve HLG HDR‘yi yayınlıyor. Ekran aynı zamanda şu anda Amazon Video tarafından tercih edilen Dolby Vision ürününe rakip olan HDR10+ ile de uyumlu. Görüntülerin aşırı doygun görünebileceğinden, bu her zaman başarılı olmasa da, yüksek kaliteli SDR kaynaklarına HDR+ sistemi kullanılabilir. Pik parlaklığı, 1500 nit ile yukarı doğru çok yüksektir.
QE55Q8C‘deki yüzey kalitesi yüksektir. Ayrıca kolay yerleştirilen merkezi ayakları hoş durmakta. Ekranın arkası, Samsung‘un One Connect bağlantı kutusuna kapalı bir bağlantıyla birlikte temiz bir gümüş rengindedir. Bu dört HDMI, bir üçlü USB ve Ethernet barındırır. One Connect kutusu TV’ye tek bir kabloyla yönlendiriyor ve her şeyi güzel ve düzenli tutuyor.
Q8C, iki adet uzaktan kumanda, bir adet Bluetooth zapper, ses entegrasyonlu, diğeri ise normal bir değnek(değnek şeklinde bir kumanda) ile geliyor. Samsung’un akıllı işlevleri iyidir. Bu nedenle arayüzünün gezinmesi kolaydır. Ek olarak BBC iPlayer, ITV Player, All 4 ve My5 dahil olmak üzere bir dizi yakalama servisini destekler. Ancak, artık rakip piyasaya bağlı 4K TV‘lerde her yerde bulunan Freeview Play‘e destek yok. Genel olarak, Samsung QE55Q8C üstün bir kavisli 4K HDR TV‘yi en iyi televizyonlar arasında yer alması nedeniyle satın alabiliriz.
Bu 4K Pro Panasonic, buradaki bazı setlerle karşılaştırıldığında pozitif bir çalıntıdır. Ancak yine de gelişmiş bir görüntü motorunu birinci sınıf yapı kalitesi ile birleştirmektedir. X şeklindeki ayak yüksekliği ayarlanabilir ve en iyi görüş netliği için döner, ince krom çerçeve ise lüks bir ışıltı katıyor.
Akıllı işletim sistemi, açık kaynaklı Firefox TV İşletim Sistemi üzerine kurulu My Home Screen V2.0‘dan oluşmakta. Minimalist ama son derece özelleştirilebilir. Netflix, Amazon Video ve YouTube’un tümü 4K’da yayınlanıyor. TX-65EX750‘de yükske görüntü netliğine sahip. Set HD‘yi yükseltir ve doğal 4K ile keskin bir şekilde keskin görünür. Ama bu, görüntüleri gerçekten şarkı yapan renk performansıdır. Bu set HDR10 ve HLG uyumludur. Ancak nova-parlak değildir. HDR‘yi sadece etkinliğin sağ tarafında değerlendiririz. Bu da onu kolayca yaşaya bilmenizi sağlar (aşırı parlak HDR göz yorgunluğuna yol açabilir).
Ekran, hareketsiz bir şekilde, istenmeyen artefaktlar ortaya çıkarmadan hızlı hareket eden eylemde ayrıntıları koruyarak, iyi işleyebilir. Bu TV’yi spor izlemek için harika kılıyor ve aynı zamanda Picture Setting Options (Resim Ayarı Seçenekleri) menüsünde görüntü ön ayarlarından saklanan Oyun ekranı modu da yer almakta. Bir kronometre kullanarak giriş gecikmesini sadece 14,1 ms’de ölçüldü. Ses kalitesi büyük ölçüde dikkat çekici olmadığı söylenebilir.
Sony XE90 serisi, diğer birçok LED LCD‘den ayrı olarak, daha yaygın kenar aydınlatması yerine doğrudan bir LED arka ışığa sahip. Bu resim kalitesi söz konusu olduğunda bir çok yararı bulunmakta. Bir şey için, tonal tekdüzelik geliştirildi. Bu da filmlerde büyük bir fark yaratıyor. Ekranın kenarında görülen rahatsız edici ışık havuzu yok. HDR yönetimi söz konusu olduğunda da bir nimet. Arka lambaların yanlara yerleştirilmesi durumunda doğru pikler vermek kolay değil.
Tasarım kaygan. Merkezi bir ayaklı sehpa, ekranın kolayca yerleştirilmesini sağlarken, akıllı alüminyum kaplama, bir miktar dokunma hissi sağlar. Tümü, UHD set üstü kutuları ve Blu-ray ile kullanım için uyumlu 4K HDCP 2.2 olan dört HDMI girişi bulunmakta. Ayrıca bileşen AV ve üç USB yer almakta.
Setin akıllı platformu, bir YouView program rehberi tarafından desteklenen Android işletim sistemine sahip. Bu, ana kanal yakalama servislerine sahip bir roll-back EPG sunar. Chromecast yerleşiktir. Akış hizmetleri, tümü 4K yayınlayabilen Netflix, Amazon Prime Video ve YouTube’u içerir.
Panel, hareket işlemine gerçekten yardımcı olan doğal 100Hz’dir. Sonuç olarak, bu spor hayranları için akıllı bir LED LCD olarak bu televizyon tercih edilmesi gerekenler arasında.
XE90, Sony’in X1 HDR işlemcisini kullanıyor. Premium X1 Extreme‘den bir tanesi, Super Bit Mapping 4K HDR ve Object Based HDR Remastering‘i sunuyor. İkincisi, tüm SDR içeriğine doğal bir HDR tarzı destek sağladığı için özellikle etkileyici. Detay Sony’nin 4K X-Reality Pro görüntü işlemcisi tarafından daha fazla yardımcı oluyor.
Renk doğruluğu yüksek ve siyah seviyeleri derin. Ancak parlak HDR olayları etrafında biraz çiçeklenme olduğu görülüyor. (sadece lokal karartmayı kesinleştirmek için yeterli LED ışık kümeleri yok). Ancak genel izlenimde bunun benzer bir fiyat noktasındaki kenar aydınlatmalı ekrandan daha üstün olduğudur. Set HDR10 ve HLG (Hybrid Log-Gama) içeriğiyle çalışıyor ve HDR oyunlarıyla harika görünüyor.
Ses performansı da şaşırtıcı derecede iyi görünüyor. 2x10w ses sistemi, temiz diyalog ve orta seviye bir aralık sunan, yenilenebilir bir şekilde stereofoniktir. 65 inç XE90, ortalamanın üstünde, üst aralıkta, 4K HDR setinin üstünde. Bu nedenle para için büyük değeri temsil etmekte.
TELEVİZYON EKRAN TÜRLERİNDEN HANGİSİNİ SEÇMELİYİM?
OLED (organik ışık yayan diyot) TV’lerde ışıklandırma, bir elektrik akımını yayıcı, elektroluminesan bir filmden geçirerek elde edilir. Bu teknik çok daha iyi renkler ve daha yüksek kontrast üretir ve ayrıca ekranların son derece ince ve esnek olmasını sağlar. Sadece 2014 yılında büyük bir ekrana sahip OLED TV satışa çıktı. LG‘nin çabalarına büyük ölçüde teşekkür eden OLED, seçici TV alıcısı için ekran teknolojisine çok hızlı bir şekilde yerleşti.
Bu ekranlar, ekranın hemen arkasında bir dizi LED (ışık yayan diyot) tarafından arkadan aydınlatılır. Bu, lokalize karartmayı mümkün kılar. Aydınlık ve karanlık alanlarının anlamı daha etkin gösterilebilir ve kontrastı büyük ölçüde artırır. LED TV‘ler ayrıca daha güçlü ve CCFL setlerinden daha geniş bir renk gamına sahiptir. LED‘lerin bu dizilerini monte etmenin çok pahalı olmasından dolayı, Direct LED TV‘ler büyük ölçüde Edge LED‘e göre daha az tercih edilmekte.
Bu Edge LED TV‘lerde, arka ışığın LED‘leri panelin kenarlarına monte edilir. Bu düzenleme, radyal olarak ince ekranlar sağlar ve CCFL‘ye üstün kontrast seviyeleri sunar. Ancak doğrudan yanan LED setleriyle aynı görüntü kalitesini elde edemez. Bununla birlikte, Edge LED ekranlar çok daha ucuza geliyor, bu yüzden şu anda çoğu LED TV bu teknolojiyi kullanıyor.
Yakın zamana kadar, tüm LCD TV‘ler her zaman açık, CCFL (soğuk katotlu floresan) lambalarla arkadan aydınlatıldı. Bu yaşlanma teknolojisi, daha pahalı setlerde üstün LED yöntemi ile yerini almıştır, ancak yine de bazı ucuz modellerde standarttır.
OLED TV‘lere göre çok daha yüksek parlaklık seviyelerine çıkabilen Quantum Dot ekranlar, piyasada 1000 NIT değerlerine çıkabiliyorlar. Ne var ki, Samsung, Nanocrystal filtresini kuantum nokta teknolojisine dayanarak, OLED‘in zirvesine çok yakın olan, oldukça gelişmiş bir renk paleti ve kontrast seviyesi üretiyor.
TELEVİZYON ALMADAN ÖNCE NELERE DİKKAT ETMELİYİM?
TELEVİZYONU DUVARA NASIL ASABİLİRİM?
Öncelikle, söz konusu duvarın düz bir ekranı destekleyecek kadar güçlü olduğunu kontrol etmek için bir inşaat uzmanına danışmanız gerekir. Ardından istediğiniz setin duvara monte edilmek üzere tasarlanıp tasarlanmadığını öğrenin, eğer varsa, ilgili braketin temel pakete dahil olup olmadığını veya isteğe bağlı bir ekstra olup olmadığını öğrenin.
Bu içerikte en iyi TV‘leri sıralaması ve en iyi TV önerilerinin özellikleri için T3 sitesindeki verilerden yararlanılmıştır. Bu nedenle en iyi TV önerileri konusunda gerekli test ve denemeleri T3 sitesi yapmış olup, “En iyi TV önerileri – Televizyon tavsiyeleri 2018″ içeriği sadece Türkçeye uyarlı, okunaklı ve ilgi çekici yönleri alınmıştır.
En iyi TV önerileri – Televizyon tavsiyeleri 2018 - Yorumlar
Yapılan Yorumlar
BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler
En iyi asker telefonları – Askerde kullanılacak telefonlar 15 Ağustos 2018
En iyi oyuncu laptopları listesi 2018 27 Nisan 2018
İşte en iyi dijital kameralar listesi 2018 25 Nisan 2018
ÖNE ÇIKAN KATEGORİLER
FACEBOOK'TA BİZ
Hoşgeldiniz
Webtakibi - Tüm Hakları Saklıdır