Facebook biyometrik kimlik doğrulama için ilk adımını attı

Ana Sayfa » Gündem » Facebook biyometrik kimlik doğrulama için ilk adımını attı
Facebook biyometrik kimlik doğrulama için ilk adımını attı

Facebook biyometrik kimlik doğrulama konusunda ilk adımını atarak bir Startup kuruluşunu satın aldı.

Boston merkezli Confirm.io şirketi, web sitesinde Facebook ile bir anlaşma yapıldığını doğruladı. Artık Mark Zuckerberg‘in şirketinde, muhtemelen sosyal ağda yapılan işlemlerle veya Facebook hesaplarının kilitlendiği kullanıcılara yardım ederek, Facebook platformu için doğrulama üzerinde çalışacak olan şirkete dahil edilecek.

Sitede yer alan yazıda; “Confirm‘ı başlattığımızda, misyonumuz, pazarın, diğer çok faktörlü doğrulama hizmetlerinin üstesinden gelebileceği, güvenilir kimlik oluşturma platformu haline geldi. Şimdi, Facebook‘la yolculuğumuza bir adım atmaya hazırız.” diye belirtiyor.

Facebook biyometrik kimlik doğrulamasını güvenlik amaçlı olacağını söyledi

Facebook, Confirm.io teknolojisinin “topluluğumuzun güvenliğini korumak için devam eden çabalarımızı destekleyeceğini” söyledi. Yeni şirketin API’lerinin kısa süreli kullanımının güvenlik amaçlı olacağını söylemekte. Örneğin, kullanıcılar saldırıya uğradıysa hesaplarına tekrar erişebilmek için süreci hızlandırabilir.

Dijital kimlik doğrulama, uzun vadede, Facebook‘un sanal kimlik kartı olma özelliğini genişletebilir. Veridium ID ve Trusona gibi şirketler, biyometri ve kitle kimliği hırsızlığı dünyasında hükumet tarafından verilen kimliğin rolüne zaten bakıyor; bu nedenle Facebook, ehliyet veya pasaport rolünü nasıl doldurabileceğini düşünüyor olabilir.

Facebook biyometrik kimlik doğrulama için ilk adımını attı - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

 acheter followers

RASTGELE İÇERİKLER

Sony E3 Konferansı’nda Tanıtmış Olduğu Bütün Oyunlar! Google, özel verilerinizi yönetmenizi kolaylaştıracak Facebook Messenger 1 Milyar Kullanıcıya Ulaştı IPhone 7 için 23 Gün Kuyrukta Bekledi Alibaba, bir günde 25 milyar dolar satış gerçekleştirdi Logan Paul, YouTube’ın sınırlarını zorlamaya devam ediyor

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Webtakibi - Tüm Hakları Saklıdır