Firefox kullanıcı verileri silme özelliği getirecek

Ana Sayfa » Gündem » Firefox kullanıcı verileri silme özelliği getirecek
Firefox kullanıcı verileri silme özelliği getirecek

Firefox kullanıcı verileri üzerinde yapmış olduğu çalışmalar sonucunda kullanıcıların toplanan verilerini silmesine izin verecek.

Yıllar geçtikçe daha fazla uygulama ve çevrimiçi hizmet kullandıkça, hakkımızda çok fazla veri toplanıyor. Bu, pazarlama amacıyla kullanılır. Böylece reklamverenler bize ne tür reklamlar sunulacağını bilir. Bunun hayranı değilseniz, Mozilla’nın Firefox tarayıcısına geçiş yapmayı düşünebilirsiniz.

Bunun nedeni Mozilla‘nın Firefox kullanıcılarının artık toplanan verileri kendileri silebileceğini duyurdu. 1 Ocak 2020’de yürürlüğe giren ve aslında Avrupa GDPR gizlilik politikasının ABD’ye eşdeğer olan Kaliforniya Tüketici Gizlilik Yasası’nın (CCPA) bir parçasıdır.

Mozilla, Firefox kullanıcı verileri silme özelliği hakkında açıklamada bulundu

Mozilla, kullanıcıları hakkında zaten çok az bilgi topladıklarını ve topladıkları verilerin “telemetri” verileri olduğunu ve bu verilerin temel olarak Firefox’un performansını ve güvenliğini artırmak için kullanıldığını belirtiyor. Bununla birlikte, şirket, kullanıcılar toplamadan hala rahatsız olursa, devam edip silebileceklerini not eder.

Yetkililer “Sistemlerimizde saklanan bu telemetri verilerinin silinmesini içermek için ekstra yol kat etmeye ve kullanıcı silme haklarını genişletmeye karar verdik. Sektör bugüne kadar tipik olarak telemetri verilerini ‘kişisel veriler’ olarak değerlendirmedi. Çünkü belirli bir kişi tarafından tanımlanamaz, ancak bu adımı atmanın insanlar ve ekosistem için doğru olduğunu kesinlikle hissediyoruz. ” dedi

Firefox kullanıcı verileri silme özelliği getirecek - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

 acheter followers

RASTGELE İÇERİKLER

Huawei Enjoy 7 Fiyatı ve Özellikleri Sızdı WhatsApp İşletme Hesaplarına Yeşil Rozet Ekliyor Yapay zeka Amerika’da 54 kişiyi yaraladı Twitter’dan Büyük Canlı Yayın Hamlesi! Galaxy Note 7 Reklamları Kaldırılıyor! Haftanın Film Önerisi #3 : The Box

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Webtakibi - Tüm Hakları Saklıdır