Huawei, uluslararası satışlarının azalması durumunda uluslararası akıllı telefon sevkiyatlarının düşmesini bekliyor.
Trump yönetimi tarafından bir ticaret kara listesine girdikten bir ay sonra, şirketin akıllı telefonlarının uluslararası gönderilerinde %40 ila %60 oranında düşüş göstermesi için çaba sarf ettiği bildiriliyor. Bloomberg’deki bir rapora göre, şirket, satışların düşük olması durumunda denizaşırı pazarlar için amiral gemisi olan Honor 20’nin gönderilerini çekebilir.
ABD Ticaret Bakanlığı, Mayıs ayında Huawei’yi Washington’dan onay almadan ABD şirketlerinden parça satın almasını yasakladı. Ayrıca şirketin ulusal güvenlik için olası bir tehdit olduğunu iddia etti. Yasaktan sonra şirketin kurucusu ve CEO’su Ren Zhengfei, kara listenin şirketin büyümesini yavaşlatacağını bildirdi. Ancak “sadece biraz” olduğunu söyledi.
Bloomberg, şirketin şimdilerde uluslararası sevkiyatlar için düşüşe geçtiğini belirtiyor. Ayrıca şirketin satış ve pazarlama müdürünün dahili olarak 40 milyon ila 60 milyon akıllı telefon arasında sevkiyat hacmini düşüreceğini tahmin ettiğini bildirdi. Honor 20, Fransa ve İngiltere de dahil olmak üzere 21 Haziran’da Avrupa’nın bazı bölgelerinde satışa sunulacak. Ancak şirket, kötü satarsa gönderileri durdurabilir.
Uluslararası gönderilerde beklenen düşüşü telafi etmek için, şirket bu yıl Çin’in akıllı telefon pazarının yarısını almak istiyor. Canalys’e göre, pazarın geri kalanının geçen yıl düşüş göstererek şirketin büyümesini sağladı. %34 pazar payına ulaştırarak Çin’in en iyi beş akıllı telefonu satıcısı arasında yer alan tek şirket olan Huawei, %34 pazar payına ulaştı. Ancak yine de Oppo ve Vivo’nın rekabeti durdurması gerekiyor. Her ikisi de daha fazla tüketici segmentini kapsayacak şekilde ürün stratejilerini yeniliyor. Bloomberg, şirketin pazarlama ve dağıtım kanallarını genişletmek için daha fazla harcama yaparak gönderileri artırmak istediğini bildirdi. Ancak bazı yöneticiler hedefinin çok yüksek olduğunu söyledi.
Bu arada, ABD‘de ticaret kara listesi telefon satışları yanında telefon üretiminde de problem çıkartıyor. Qualcomm, Intel ve Xilinx dahil olmak üzere Çin merkezli şirketin en önemli yonga tedarikçilerinden bazılarını etkiliyor. Reuters, bazı şirketlerin temsilcilerinin, akıllı telefon çipleri gibi güvenlik kaygıları sağlamadığını belirttikleri ortak cihazların parçaları üzerindeki kısıtlamaları kaldırmak için Ticaret Departmanı ile bir araya geldiğini bildirdi.
Huawei, uluslararası akıllı telefon sevkiyatlarını askıya alabilir - Yorumlar
Yapılan Yorumlar
BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler
Instagram Hesabı Nasıl Büyütülür? İpuçları ve Tavsiyeler 02 Kasım 2023
YouTube çöktü mü? Youtube’a neden giremiyorum? 14 Aralık 2020
Benzine Zam Geldi mi? Benzin Fiyatları Ne Kadar? 12 Kasım 2020
Netflix ücretsiz deneme sürümü Türkiye’den kaldırıldı 05 Şubat 2020
ÖNE ÇIKAN KATEGORİLER
FACEBOOK'TA BİZ
Hoşgeldiniz
Webtakibi - Tüm Hakları Saklıdır