Nissan, beyin kontrolü ile araç kullanımı üzerinde çalışıyor

Ana Sayfa » Teknoloji » Nissan, beyin kontrolü ile araç kullanımı üzerinde çalışıyor
Nissan, beyin kontrolü ile araç kullanımı üzerinde çalışıyor

Nissan, sürücüsünün daha iyi araç kullanımı deneyimi sağlamak için beynin yönetimiyle araç kullanımına imkan kılmak istiyor.

Nissan, beyinle kullanılan arabaları kullanmamıza izin verecek “brain-to-vehicle” teknolojisi üzerine çalışıyor. En azından, fikir aşamasında olunsa da ilerlemeler kaydediliyor. Teknoloji önümüzdeki hafta CES 2018‘deki bir sürüş simülatöründe uygun bir vitrin alacak. Ancak insanlara tehlikeli durumlara hızlı bir şekilde tepki vermesine yardımcı olmak için tasarlanıp, arabayı normal bir şekilde kullanılması daha güvenli olacaktır.

Nissan’ın beyin kontrollü aracı ne gibi özelliklerde olacak?

Nissan, insanların düşüncelerine cevap vermesi yavaş olduğu için arabayı elimizden önce okuyup tepki verebilmek için ayarlıyor. Sürücüler, bir elektroensefalografi (EEG) kulaklık takarlar. Böylece araba düşüncelerini okuyabilir ve tepki süresinin yaklaşık 0,2 ila 0,5 saniye dışında gerçekleşmesi gerekir. Bu pek bir şey gibi gelmeyebilir, ancak aradaki fark önündeki arabaya çarpmamak için büyük yarar sağlar.

Beyin dalgası okuyan bir aracın, tamamen özerk bir araç geliştirmekten daha pratik olduğunu düşünmek zor. Bununla birlikte, teknoloji tamamen otonom araçlardan önce beyin dalgaları kontrolü üzerinde gelişim sergileyebilir. Nissan üzerinde durmuş olduğu teknolojisi bir araçta son kararla kullanılmayacak olsa da teknoloji üzerinde gelişim sergilemiş olacak. Nissan, ayrıca beyin dalgası teknolojisinin şoförsüz bir deneyim konforunu büyük ölçüde artırabileceğine inanıyor. Özerk otomobiliniz düşüncelerinizi okuyabilir ve ne zaman rahatsız olduğunuzu veya rahatsız hissettiğinizi algılarsa, yolculuğunu daha kabul edilebilir bulan bir şeye sürükleyebilir. Bu sayede alkollü sürücü, daha doğrusu bilinci yerinde olmayacak bir birey için çalışmayabilir.

İş biraz daha ilginç hale getirerek Nissan, teknolojisinin, araçta otururken yolcuların gördüklerini değiştirmeye kadar ilerleme kaydedebilir. Araba üreticisi, arttırılmış gerçeklik teknolojilerini kullanarak, daha hoş görünümler sergileyebileceğine ya da bir yolculuğu güçlendirmek için sakinleştirici görsel sunabileceğine inanıyor. Hem sürüşü düşünürken hemde sakinleştirici bir görselin yer alması ne kadar bağlantılı olduğunu bilemesem de yapılacak olunursa çılgın bir iş ortaya çıkacaktır.

Şirketin yönetim kurulu başkanı Daniele Schillaci, “Çoğu insan özerk sürüşü düşündüğünde, insanın makineye kontrolü bıraktığı geleceği çok kişisel olmayan bir vizyona sahip” dedi. “Bununla birlikte, B2V teknolojisi, aksine, kendi beyinlerinden gelen sinyalleri kullanarak sürücüyü daha heyecan verici ve keyifli hale getiriyor.” sözlerinde bulundu.

 

Nissan, beyin kontrolü ile araç kullanımı üzerinde çalışıyor - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

 acheter followers

RASTGELE İÇERİKLER

Bosch otonom araç için çalışmalara başladı iOS 10.3 Beta 1 Test Kullanıcıları İçin Yayınlandı Twitter Artık Lite Versiyonuyla Daha Hızlı 200 Bin Uber Hesabı Silindi Haftanın Film Önerisi #2 Kullanışlı En İyi 20 Android Uygulaması

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Webtakibi - Tüm Hakları Saklıdır