Siber suçlar, fidye virüsleriyle küresel ekonomiye yaklaşık 600 milyar dolar zarar verdi.
Siber suçların dünyadaki ekonomilerinde oluşturduğu etki, son yıllarda önemli ölçüde arttı. Yeni bir raporda, bu tür olayların şimdiye kadar küresel ekonomide 600 milyar dolarlık bir hareket gerçekleştirdiği söyledi. Bu rakam, küresel GSYİH‘nın yüzde 0,8’ini oluşturduğu kadar büyük. 2014 yılında yaklaşık 445 milyar dolar iken bu sayısal veri o zamandan bu yana biraz daha arttı.
Siyaset ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi (CSIS) işbirliği içinde hazırlanan siber güvenlik firması McAfee tarafından hazırlanan rapor, siber suçluların son üç yılda hızla yeni teknolojileri benimsediğini ve bu sayede suç işlemlerine başlamalarını kolaylaştırdığını söyledi. Sürekli gelişen dijital dünya sayesinde, suçlarla ilgili riskler de dahil olmak üzere, yıllar içinde çok şey değişti. Bununla birlikte, bu, suçları daha etkin ve daha kolay yürütürken, aynı zamanda her zamankinden daha da karlı hale getirdi. Örneğin, siber suçlular artık çalışmalarının büyük bir kısmını yetenekli kişilere fidye yazılımı yaptırmak üzereler.
McAfee Baş Teknoloji Sorumlusu Steve Grobman, yaptığı açıklamada “Hizmet olarak radarware bulut sağlayıcıları milyonlarca sistemi hedefleyecek saldırıları etkin bir şekilde ölçeklendiriyor ve saldırılar en az düzeyde insani katılım gerektirmesi için otomatik hale getiriliyor” dedi. Raporda ayrıca, hükumet destekli saldırılar en tehlikeli saldırılar olarak kabul edilirken, bankaların siber suçluların favori hedefi olmaya devam ettiği belirtildi. Rapor, Rusya, Kuzey Kore ve İran finansal kurumlara saldırmada en çok aktif olanı ise Çin‘in siber casusluk alanında en aktif olduğunu belirtti.
Siber suçlar ekonomiye 600 milyar dolar zarar verdi - Yorumlar
Yapılan Yorumlar
BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler
Instagram Hesabı Nasıl Büyütülür? İpuçları ve Tavsiyeler 02 Kasım 2023
YouTube çöktü mü? Youtube’a neden giremiyorum? 14 Aralık 2020
Benzine Zam Geldi mi? Benzin Fiyatları Ne Kadar? 12 Kasım 2020
Netflix ücretsiz deneme sürümü Türkiye’den kaldırıldı 05 Şubat 2020
ÖNE ÇIKAN KATEGORİLER
FACEBOOK'TA BİZ
Hoşgeldiniz
Webtakibi - Tüm Hakları Saklıdır