Stephen Hawking hayatını kaybetti

Ana Sayfa » Gündem » Stephen Hawking hayatını kaybetti
Stephen Hawking hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü fizikçi ve yazar Stephen Hawking 76 yaşında hayatını kaybetti. Bu haber bilim dünyasını resmen yasa boğdu. Hawking’in ölümünü aile sözcüsü basına duyurdu. Hawking’in çocukları, Lucy, Robert ve Tim yaptıkları açıklamada özetle derin üzüntü duyduklarını belirtti. Stephen Hawking, Cambridge Üniversitesinde öğrenciyken yakalandığı nöron hastalığı Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) nedeniyle vücudunun neredeyse hiçbir kısmını kullanamıyor ancak kendisi için özel olarak geliştirilen bir bilgisayar sistemi ile ancak iletişim kuruyordu.

Araştırmaları ve yazıları 40’ın üzerinde dile çevrilen Hawking, bilim çevrelerinde Albert Einstein’dan sonraki en büyük deha olarak görülüyordu. Ünlü İngiliz bilim adamı Stephen Hawking, kuantum fiziği ve kara delikler üzerine yaptığı geniş kapsamlı çalışmalarla tanınıyordu.

Hawking geçen yıl İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC’ye verdiği röportajda 75 yaşına kadar yaşayacağını hiç düşünmediğini, birikimini halen yansıtabildiği için kendisini şanslı hissettiğini söylemişti. 76 yaşında hayata gözlerini kapayan Stephen Hawking‘in hayatı 2014 yapımı The Theory of Everything (Her Şeyin Teorisi) isimli filmle beyaz perdeye yansıtılmıştı.

Amiyotrofik Lateral Skleroz (ALS), omurilikte belli bir bölgenin harabiyeti ile başlayıp sinirleri ve kasları etkileyen ve zayıflamalarına sebep olan ilerleyici bir hastalık. Sebebi henüz bilinmeyen ALS’nin kesin bir tedavisi yok ancak hastanın yaşam kalitesini artırmaya yönelik yöntemlerle yaşam süresi artabiliyor.

Stephen Hawking hayatını kaybetti - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

 acheter followers

RASTGELE İÇERİKLER

Despacito Adlı Şarkıyı Birde Türkçe Haliyle Dinleyin Netflix VR, Şimdi Google Play’de Startup Projesi 3.1 Milyon Dolar Yatırım Aldı! Gboard Klavye Artık Android’te TİB Kapatıldı! Instagram gizli profil nasıl görüntülenir?

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Webtakibi - Tüm Hakları Saklıdır