Amazon‘un, Google Translate servisine karşı rekabet etmesini sağlayacağı söylenen dil çeviri hizmeti başlattığı bildirildi.
Amazon‘un, Google ve onun Google Translate servisine karşı rekabet etmesini sağlayacağı söylenen dil çeviri hizmeti başlattığı bildirildi. Amazon, zaten ürün bilgisini birden fazla dilde sunmak gibi işleri yapmak için şirket genelinde kullandığı makine çeviri teknolojisine sahip. Şimdi, şirket Amazon Web Hizmetleri aracılığıyla sunum yapmaya hazırlanıyor. Amazon, sunacağı yeni hizmetini yıllık re:Invent konferansından önce açıklayabilir: Kasım ayında Las Vegas‘da yapılacak olan şirketin konferansı.
Şirket yakında piyasaya çıkaracak olan Safaba adında bir çeviri hizmeti için yaklaşık iki yıl geçti. Safaba‘nın kurucu ortağı Alon Lavie, Amazon‘un Pittsburgh’daki makine çeviri araştırma ve geliştirme grubunun lideridir.
Diğer büyük bulut altyapı sağlayıcıları Alphabet ve Microsoft, çeviri hizmetleri satıyor. Google, ilk olarak 2008’de geliştiriciler için bir dil çeviri hizmeti yayınladı. Facebook, kendi ana uygulamasında kullanmak için makine çevirisi teknolojisi geliştirdi.
AWS, son aylarda yapay zekayı çeşitli şekillerde çeken hizmetler yayınladı. Örneğin, görüntüdeki nesneleri tanımak ve metni konuşmaya çevirmek için araçlar bulunuyor. İlk çeyrekte 3.66 milyar dolar gelir elde eden AWS, e-posta ve video konferans uygulamaları da dahil olmak üzere 70’den fazla hizmet sunuyor. Zaten geniş kapsamlı olarak AWS‘ye bağımlı olan şirketler, çeviri için yeni bir uygulama programlama arabirimi denemeye istekli olabilirler. Amazon, şirketlerin cümleleri bir takım kişilere çevirmesi gibi küçük görevleri yapmak için kullanabilecekleri Mechanical Turk web hizmetini de yürütmektedir.
Şirketin dil çeviri teknolojisi, Google Translate ile rekabet etmekten çok, Microsoft‘un Çevirmen hizmeti yanında rekabet edecek. Ancak şirket, Web Hizmetleri ile birlikte sunulduğu söylenmesiyle birlikte tüketici yönelimli bir hizmet olarak sunulacak. Şirket Web Hizmetlerini, ayrıca cloud computing araçları da sunan diğer şirketlerin rakip servislerinden ayrı tutmaya yardımcı olacağını söyledi. Şirketin yeni servisi Kasım ayında yaptığı konferanstan önce AWS’nin bir parçası olarak başlatması mümkün olsa da, re:Invent konferansı, bir süre sonra piyasaya çıkmayı planlayan duyuru tarihi olabilir. Fakat ne kadar iddia edilse de Google gibi amaçla kullanılmayacağından herkese hitap etmeyeceğinden önemli bir kategoriye alamayız.
Amazon Dil Çeviri Hizmeti Başlatıyor - Yorumlar
Yapılan Yorumlar
BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler
Instagram Hesabı Nasıl Büyütülür? İpuçları ve Tavsiyeler 02 Kasım 2023
YouTube çöktü mü? Youtube’a neden giremiyorum? 14 Aralık 2020
Benzine Zam Geldi mi? Benzin Fiyatları Ne Kadar? 12 Kasım 2020
Netflix ücretsiz deneme sürümü Türkiye’den kaldırıldı 05 Şubat 2020




ÖNE ÇIKAN KATEGORİLER
FACEBOOK'TA BİZ
Hoşgeldiniz
Webtakibi - Tüm Hakları Saklıdır