Android 8.1 güncellemesiyle Wi-Fi hızını gösteren etiket geldi

Ana Sayfa » Gündem » Android 8.1 güncellemesiyle Wi-Fi hızını gösteren etiket geldi
Android 8.1 güncellemesiyle Wi-Fi hızını gösteren etiket geldi

Android 8.1 güncellemesiyle kısa bir süre önce gelen Wi-Fi hızını gösteren etiket özelliği ortaya çıktı.

Android 8.1 haftalar önce gelse de sürümün yaygın olmamasından dolayı bilinmemesinden dolayı Twitter‘da Android tarafından tanıtıldı. Android 8.0 kullanım oranı bile %0.7 iken 8.1 sürümünün ne kadar çok az kullanıcı tarafından kullanılıyor olmasını söylemeden geçemeyiz. Ancak gelen bu yeni özellik ile Wi-Fi sinyal gücü dışında olarak internet hızını da bağlanmadan bizlere gösterecek.

Bir kısmımız şuan birçok kullanıcıda var olan sürümlerde yer alan sinyal gücü göstergesiyle bu özeliği karıştırabilir. Ancak sinyal gücü dışında bir özellik olarak Wi-Fi’nin internet hızını değer aralıklarına verilen durumlarla bizlere anlık olarak bildiriyor. İşin çok dikkat çekici tarafı ise karşıdaki bağlantıya bağlanmadan internet hızını gösteriyor olması dikkatleri üzerine çeken ince bir detay. Ancak bu ince detay herkese açık Wi-Fi ağları dışındaki şifrelenmiş ağ bağlantılarında deaktif kalmakta.

Android 8.1 Wi-Fi hız etiketi 4 dereceden oluşuyor

Yeni hız etiketleri, daha kullanışlı bir genel bakış sağlar bu sayede bağlanacağınız herkese açık Wi-Fi bağlantısında bir seçim yapabilirsiniz. Ancak tam olarak kesin bir sonuç gösteremez bu nedenle bu göstergelere her zaman kesin bir sonuç göstergesi olarak aldırmamalıyz. Etiketler, kullanılabilir Wi-Fi bağlantıları listesinde ağ adının altında görünür. Dört genel kategori oluşmakta ve Google tarafından şöyle değerlendirilmektedir;

Android 8.1 Wi-Fi hız aralıkları

Bazı nedenlerle bu etiketleri görmeyi tercih etmiyorsanız, bunları Ağ ve İnternet> Kablosuz> Wi-Fi Tercihleri> Gelişmiş > Ağ değerlendirme kısmının altındaki Ayarlar uygulamasından kapatabilir ve “Hiçbiri” olarak ayarlayabilirsiniz.

Android 8.1 Wi-Fi hızı ekran görüntüsü

Bu özellik geçen Aralık ayında duyurulan Android 8.1 değişikliklerinin bir parçasıydı ancak bu ayın başlarında Twitter’da erken anons yapmaktan kurtulmanın hiçbir işareti yoktu. Şimdi Android 8.1 ile, Pixel ve Pixel 2, yanı sıra Nexus 6P ve Nexus 5X sınırlı cihazlarla piyasada yer alıyor.

 

Android 8.1 güncellemesiyle Wi-Fi hızını gösteren etiket geldi - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

 acheter followers

RASTGELE İÇERİKLER

Manzara fotoğrafçılığı için 10 altın kural Ali Fuat Erbil kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Netflix masaüstü kullanıcıları için harika özelli deniyor Büyük hacimli mutfakların yeni gözdesi: Bulaşık yıkama robotu CNN haberlerini sanal gerçeklikle sunmaya başladı Facebook tüm gruplardan çıkma işlemi nasıl yapılır?

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Webtakibi - Tüm Hakları Saklıdır