Apple Mac 2017’de ne kadar satıldı?

Ana Sayfa » Gündem » Apple Mac 2017’de ne kadar satıldı?
Apple Mac 2017’de ne kadar satıldı?

Apple şirketinin geçtiğimiz yılda ne kadar Apple Mac sattığı IDC ve Gartner’ın yayınladığı son sayılarında ortaya çıktı.

Şirketin macOS işletim sistemi dünyadaki en çok kullanılan platform değil, satılan bilgisayar sayısı bakımından Apple‘ın aslında kendileri için oldukça iyi iş çıkardığı görülüyor. IDC ve Gartner’ın yayınladığı son sayılarında, şirketin 2017 yılında ne kadar Apple Mac sattığını ortaya koydu.

Apple Mac 2017’de ne kadar satıldı?

IDC ve Gartner’ın yayınladığı son sayılara göre, şirketin 2017’de 20 milyon Mac bilgisayarı satmayı başardığını ortaya koydu. Bunun anlamı, Apple‘ın satılan bilgisayar sayısı bakımından dünyadaki dördüncü olması. Buna dayanarak şirketin, 2017’de satışı yapılan toplam bilgisayar sayısının yaklaşık %7.6‘sını oluşturduğu söyleniyor. İlk üçte ise sırasıyla; HP‘nin %22.7‘sinde, Lenovo‘nun %21.1‘inde ve Dell‘in de %16.1 olarak 2017’de satış payı olduğu görülüyor.

Acer ve ASUS, Apple‘ın altında, ancak diğer ikisi geçen yıl için %6,8 ve %6,6 oranında satış payına sahip. Bununla birlikte, büyüme açısından, şirket, önceki yıla kıyasla %5.9‘luk bir büyüme gördü. Bu, aslında ilk altıda ikinci sırada olduğu anlamına geliyor. HP %8.2‘lik en büyük büyümeyi görüyor.

Geçen yıl, Apple‘ın, profesyonel kullanıcılar için tasarlanmış iMac olan iMac Pro‘yu piyasaya sürdüğünü de görüldü. Apple‘ın, bu yıl da, eğer söylentilere inanılırsa, güncellenmiş bir Mac Pro‘yu piyasaya sürmesi bekleniyor, bu yüzden belki de bu sayılar artabilir. Ancak fiyat konusunda acımasızlığı katlanarak devam ettiği açıkça gözüküyor.

Apple Mac 2017’de ne kadar satıldı? - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

 acheter followers

RASTGELE İÇERİKLER

YouTube Türkiye’de 2017 yılının en çok izlenen 20 kanalı Herkes Outlook.com’un Office 365’in Yeni Bedava Sürümünü Bekliyor E Okul çöktü mü? E Okul’a neden giriş yapılmıyor? Facebook, Spam Paylaşımlara Karşı Yeni Algoritma Getiriyor NASA, bu yıl önemli bir uzay navigasyon aracını test edecek Ünlülerin hesaplarını çalan Ducky Lane üyesi müezzin çıktı

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Webtakibi - Tüm Hakları Saklıdır