Facebook, dijital eğitim merkezleri açacak

Ana Sayfa » Gündem » Facebook, dijital eğitim merkezleri açacak
Facebook, dijital eğitim merkezleri açacak

Facebook, Avrupa‘da yer alan dijital eğitim merkezlerini açmak için hazırlanıyor.

Reuters’dan alınan bilgilere göre şirket, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, insanları dijital beceriler konusunda eğitmek için Avrupa‘da üç yeni merkez açacağını bildirdi. Önümüzdeki iki yıl içinde bir milyon kişiye eğitim vermeyi hedefliyor. Açıklamanın devamında bunun sosyal medya devinin gösteri amaçlı olacağını söyledi.

Avrupa‘da gizlilik gibi çeşitli konularda düzenleyici baskıyla karşı karşıya olan şirket, sorunun merkezinde ilgi odağı olacak. Bu bölgede olmak üzere İspanya, Polonya ve İtalya‘da üç “topluluk beceri merkezi” açacağını duyuruyor. Bununla birlikte Fransa‘ya 10 milyon avroluk (12.2 milyon dolar) yatırım yapacağını söyledi. Bu yapay zeka araştırma tesisi olacak. Facebook‘un baş işletme görevlisi Sheryl Sandberg, Reuters’e birkaç demeçte bulundu. “İnsanlar dijital devrimin geride kaldıklarından endişe ediyor. Biz insanlara dijital ekonomiye tam olarak katılmak için ihtiyaç duydukları becerileri kazandırmak için dijital becerilere yatırım yaptıklarından emin olmak istiyoruz.” dedi.

Facebook’un Avrupa’da açacağı dijital eğitim merkezleri ne işlev görecek?

Topluluk merkezleri, yaşlılar, gençler ve mülteciler de dahil olmak üzere teknolojiye sınırlı erişimi olan gruplara eğitimler verilecek. Bu eğitimlerin içeriği dijital beceriler, medya okur yazarlığı ve çevrimiçi güvenlik konusunda olacak. Facebook ayrıca 2020‘ye kadar bir milyon insanı ve işletme sahiplerini eğitmeyi taahhüt etti. Sandberg, “İnsanlara yerel olarak yatırım yaptığımızı, teknolojiye yatırım yaptığımızı, insanlara yatırım yaptığımızı görmelerini sağlamayı kesinlikle isteriz.” dedi.  2020 yılına kadar 100.000 küçük ve orta ölçekli işletme için bireysel eğitim ve 250.000 işletme için çevrimiçi eğitim düzenleyeceğini belirtti. Bu konuya dayalı olarak Avrupa Birliği yöneticisi, Avrupalıların işsizliğin azaltılmasına yardımcı olmak ve Avrupa‘nın kendi dijital devrini yaratmasına yardımcı olmak için dijital becerilerini artırma gereğini vurguladı. Ayrıca şirket, Nijerya ve Brezilya gibi ülkelerdeki benzer merkezleri açtı.

Facebook, dijital eğitim merkezleri açacak - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

 acheter followers

RASTGELE İÇERİKLER

Apple Pencil desteği ile daha ucuz 9.7 inç iPad gelecek WhatsApp Müşteri Hizmetleri Uygulamasını Başlatacak Google, isteğe bağlı artırılmış güvenlik sunacak Facebook Messenger’a Filtre Özelliği Getirdi Apple, Avrupa’da eğitim müfredatına giriyor Logan Paul, YouTube’ın sınırlarını zorlamaya devam ediyor

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Webtakibi - Tüm Hakları Saklıdır