Huawei yasağı yakın zamanda sona erebilir!

Ana Sayfa » Gündem » Huawei yasağı yakın zamanda sona erebilir!
Huawei yasağı yakın zamanda sona erebilir!

Sayfa içeriği

Huawei yasağı yakın zaman içerisinde ortadan kalkabileceği görüldü.

ABD Başkanı Trump bir basın toplantısında, ABD şirketlerinin tekrar Huawei ile çalışmasına izin verileceğini söyledi. Trump yönetiminin Huawei’yi ABD’nin ulusal güvenliği için büyük bir tehdit olarak adlandırmasından birkaç hafta sonra, tamamen şaşırtıcı bir geri dönüş sergilendi.

Osaka’daki G20 Zirvesi’nin yanı sıra Trump, ABD şirketleri ekipmanlarını Huawei‘ye satabileceklerinden söz etti. Trump, “Bununla ilgili büyük bir ulusal güvenlik sorununun bulunmadığı ekipmanlardan bahsediyoruz.” dedi. Bunun şimdilik ne anlama geldiği belli değil, ancak Huawei’nin Qualcomm işlemciler ve Google’ın Android işletim sistemi gibi temel bileşenleri edinmesi muhtemel.

Huawei’nin şuan ki avantajı sadece ABD’li şirketlerden ekipman alabilmek

Trump “Ben de şunu söylemiştim, o ürünü satmaya devam edeceğiz, bunlar bu ürünleri yapan Amerikan şirketleri. Bu arada, bu çok karmaşık. Bu ürünü satmaya devam etmelerine izin vermeyi kabul ettim. Böylece Amerikan şirketleri devam edecek. ”dedi. Intel ve Xilinx gibi ABD’li yonga üreticilerinin, ABD hükümetini Huawei üzerindeki kısıtlamaları hafifletmek için görüşmeler yaptıkları bildirildi. 2018 yılında, Huawei yalnızca Intel, Qualcomm ve Micron tarafından üretilen çipler için yaklaşık 11 milyar dolar harcadı.

Bu haftanın başlarında, WSJ Çin’le ABD’deki herhangi bir ticaret anlaşması için Huawei’nin yaptırımlarının kaldırılmasının gerekli bir şart olacağını söyledi.

Huawei yasağı yakın zamanda kalkabilir

Şimdilik, Huawei hala ABD Ticaret Bakanlığı’nın Amerikan varlıklarıyla uğraşmasını engellediği şirketlerin “Varlık Listesi” nde yer alıyor. Henüz resmi bir karar alınmadı ve ABD ile Çin arasındaki tartışmalar sürüyor. Trump ayrıca, Huawei’nin ABD hükümetinin görüşlerine göre hala bir güvenlik riski olduğunu söyledi.

Trump “Huawei ülkemiz açısından ve istihbarat ve istihbarat topluluğu açısından çok fazla oyun oynuyor. Huawei hakkında çok şey biliyoruz, ama şu anda bahsetmek istemiyorum. Sadece uygunsuz olduğunu düşünüyorum. Size söylediklerimden başka bir şey yapmıyoruz… Bunu daha sonra saklayacağız. ” sözlerinde bulundu.

ABD ve Çin, ticaret savaşlarını çözmek için görüşmelerde bir atılım gerçekleştirmiş görünüyor. Gelecek günlerde yürürlüğe girecek olan son tarife durdurma işlemi askıya alınmış, Çin’de ABD’li çiftçilerden daha fazla tarım ürünü satın almaya karar vermiştir.

BBC’ye göre Trump, “Çin Cumhurbaşkanı Xi ile çok iyi bir toplantı yaptık, mükemmel, mükemmel olacağını söyleyebilirim” dedi. “Bir çok şeyi tartıştık ve tekrar yola çıktık ve ne olacağını göreceğiz.” dedi.

Her şey normale mi dönüyor?

ABD hükümeti, Huawei‘deki yasağı kaldırmak için ne kadar hızlı hareket ettiğine bağlı olarak, şirket birkaç gün kadar kısa bir süre içinde işe geri dönebilir. Yasağın Mayıs ayı ortalarında yürürlüğe girmesinden önce, şirketin üç aya kadar çalışmaya devam etmesine izin verecek kritik bileşenleri stokladığı bildirildi.

Yasak önümüzdeki hafta tamamen kalkmış olsa bile, Huawei ve daha geniş endüstri üzerindeki etkisi sürecek. Şirket, 2019 gelirinin yasağın yol açtığı aksaklık nedeniyle tahminlerin 30 milyar dolar altında olacağını ve markasına verilen zararı hesaba katmadığını söyledi. Huawei’nin önümüzdeki yıl içinde akıllı telefon pazarında birincilik için Samsung’u yenmesi bekleniyordu.

Huawei cihazlarının sahipleri için haberler rahatlatılmalı. Huawei, Android Q‘yu birkaç üst düzey cihaza getireceğine söz verdi, ancak durum açıktı. Huawei ve Google eskisi gibi çalışmaya devam edebilirse, kullanıcılar telefonlarının güvenlik ve sistem güncellemeleri almaya devam edeceğinden emin olabilirler.

Huawei yasağı yakın zamanda sona erebilir! - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

 acheter followers

RASTGELE İÇERİKLER

YouTube’da Canlı Yayın İçin Sınırlama Düştü Kingston 1TB ve 2TB USB Depolama Aygıtlarını Dağıtmaya Başladı Türk YouTuberlar boks maçı yapmayı planlıyorlar! Qualcomm 103 milyar dolarlık teklifi reddetti Nissan’dan ‘akıllı sandalye’ Projesi Hacker Grubu 700.000’den Fazla Hesabı Satışa Çıkardı

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Webtakibi - Tüm Hakları Saklıdır