Intel, Broadcom’u satın almak istiyor

Ana Sayfa » Gündem » Intel, Broadcom’u satın almak istiyor
Intel, Broadcom’u satın almak istiyor

Intel, Qualcomm‘u satın almaya çalışan şirket olan Broadcom‘u satın almak istiyor

Broadcom, Qualcomm‘u birkaç ay önce 100 milyar dolardan fazla satın almak için beklenmedik ve talep edilmeyen bir teklif yaptı. Ancak ilk teklif çip üreticisi tarafından reddedildi. Gözden geçirilmiş bir teklif daha sonra sunuldu. Aynı zamanda Qualcomm tarafından reddedildi. O zamandan bu yana iki şirket arasında çok sayıda ileri geri gitmiş ve kapı hala bir anlaşmaya açık kalırken, yeni bir raporda Intel‘in, Qualcomm‘u satın almaya çalışan şirket olan Broadcom için bir teklif beklediğini iddia ediyor.

Bu konu hakkında bilgi sahibi olan The Wall Street Journal, geçen hafta Intel’in Broadcom’a yönelik bir satın alma teklifi de dahil olmak üzere birçok seçeneği değerlendirdiğini bildirdi. Ancak, rapor, böyle bir teklifin olası olmayacağını tahmin eden tek bir kaynaktan yapılacağının garanti edilmediğinden bahsetmiyor.

Intel’in bu teklifine karşı Broadcomm büyük olasılıkla olumsuz yanıt verebilir

Intel‘in bu adımı neden göz önünde bulundurduğunu anlayabiliriz. Yıllardır dünyanın en büyük yarı iletken şirketlerinden biri olmasına rağmen, Intel akıllı telefon SoC pazarında gerçekten bir varlığa sahip değil. Broadcom’un Qualcomm’u satın alması durumunda, birleşik varlık, hücresel radyolar gibi akıllı telefon işlemcileri dışındaki bileşenler için Intel’in çok daha büyük bir rakibi haline gelecekti. Bu nedenle bu riske girmemek adına Broadcom‘u satın almak istiyor denebilir.

Şuan için karar belli değil. Ayrıca şirket bu teklif üzerine olumsuz bakam olasılığı çok yüksek. Çünkü şirket hala Qualcomm‘a sahip olarak hacmini büyük derecede arttırmak eğiliminde. Eğer ki şirket Qualcomm‘u satın alma hayallerinden vazgeçerse Intel‘in bu teklifini daha iyi bir şekilde değerlendirecektir.

Intel, Broadcom’u satın almak istiyor - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

 acheter followers

RASTGELE İÇERİKLER

Apple Yeni Güncelleme İle 911 Adlı Ciddi Hatayı Düzeltti Göktürk-1 Uydusu Fırlatılmayı Bekliyor! Google, 1,27 Milyar Dolarlık Vergi Ödemekten Kurtuldu Eleaf iStick Pico Mega 80w Mod Set Ürün İncelemesi Google aldığı karar sonucu Project Tango’yu kapatacak GearBest Türkiye’de Erişime Engellendi

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Webtakibi - Tüm Hakları Saklıdır