Türk bilişimci responsive tüm sitelerin telif haklarını aldı

Ana Sayfa » Gündem » Türk bilişimci responsive tüm sitelerin telif haklarını aldı
Türk bilişimci responsive tüm sitelerin telif haklarını aldı

Türk bilişimci responsive tasarıma sahip olan bütün sitelere dava açabilecek telif hakkı aldı.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü ortaya çıkan bir sitedeki gönderiye göre ekranlara uyumlu web site tasarımın sahibi bir Türk. Ziya Karakaya adındaki bir kişinin, ekranlara uyumlu web site tasarımı dediğimiz responsive tasarım için telif hakkının elinde bulundurduğu iddia ediliyor. Digidic adındaki bir sitede yayınlanan bildiriye göre ekranlara uyumlu web site tasarımına sahip tüm sitelerin telif hakkı ihlali bulunduğu belirtilmekte. Site üzerindeki içerikten devam edersek ekranlara uyumlu web site tasarımına sahip tüm sitelerin telif hakkı Ziya Karakaya adındaki kişiye, yani Digidic adındaki firmanın sahibine ait olduğu yazılmakta.

Ziya Karakaya’nın iddiasına göre  responsive tasarımının telif haklarına sahip

Şuan için gösterilebilecek kanıtlanabilir niteliğinde somut bir belge olmasa da, responsive tasarımının Türkiye Telif Hakları Müdürlüğü‘nün anlaşmalı ülkelerinde sadece Ziya Karakaya‘ya ait olduğu yazılmış. Ancak bunu somut olarak ispatlayabilecek belge eki bulunmamakta. Sosyal medya üzerinde telif hakkına ait bir belge bulunmakta. “İEE/BP-VT/2674” tescil nolu telif hakkı için BİMER ve ilgili bakanlıkla iletişim kurulmuş olunu bilgi beklenmekte. Bilgiler sonucunda birçok kişinin fishing tuzağı olduğu ve küçük bir kısmında gerçek olabileceğini düşündüğü olayın gerçekliği ortaya çıkacaktır. Karakaya tarafından, irtibat kurulduğunda, şuan için dört dilekçe hazırladığını ve savcılıktan gelecek sonuçlar sonrasında olumlu sonucunda örnek teşkil edeceği belirtildi.

Olayın çarpıcı yanı ise telif hakkının site sayısına göre belirli ücret aralıkları hazırlanmış. 1 web sitesi için 1.000 TL ücret alarak, artan site sayısına göre fiyatları da belirli oranda yükselmekte. Şuan için somut bilgiler bulunmamakla birlikte merak edilen bir diğer konular ise gerçekliği tam olarak bilinmeyen telif hakkı için ödeme yapan olup olmadığı merak ediliyor. Öte yandan kişiye ulaşanların firması üzerinden satışlara yönlendirildiği söylenmekte.

Türk bilişimci responsive tüm sitelerin telif haklarını aldı - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

 acheter followers

RASTGELE İÇERİKLER

Türkiye’nin İlk Drone İle Teslimat Dönemi Başlayacak! Meizu Pro 7 Sızıntıları Telefonun Çift Ekranlı Olduğu Yönünde Çin uzay istasyonu Tiangong-1 Pazartesi günü düşecek Türk Telekom’dan Dünya Görme Günü’ne özel etkinlik Mercedes-AMG, Formula 1 Hibrit Teknolojisini Aldı PlayStation 4 Slim Satışları Başladı!

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Webtakibi - Tüm Hakları Saklıdır