Twitter’da kripto para dolandırıcılığı başladı

Ana Sayfa » Gündem » Twitter’da kripto para dolandırıcılığı başladı
Twitter’da kripto para dolandırıcılığı başladı

Twitter‘da dolandırıcılığın dahada ilerleyerek kripto para dolandırıcılığı konusunda da adım attığı görüldü.

Masum insanlardan para çalmak için dolandırıcılar, kripto para dünyasında büyük firmaları ve rakamları taklit eden çeşitli Twitter hesaplarını kullanmaya başladı. Örneğin, 30 Ocak’ta, doğrulanmış Twitter hesabı @SatoshiLite ve hesabın ismini “Charlie Lee [LTC]” olarak adlandıran Litecoin‘in kurucusu Charlie Lee tarafından bir cümleyle aynı ada sahip birinin yaptığı bir yanıt gönderildi. Ayrıca sadece bir kelimeyle farklılık gösteren ,@SatoshiLitev (hesap onaylı değil) kullanıcı ismine sahip. Yanıtta, bağış talep etti ve Lee’nin insanlara bağış yaptıkları ödemenin on kat fazlasını ödeyeceği sözünü verdi. Paylaşımda LTC topluluğuna 240 Litecoin bağış yaptığını ve yazılı hesaba 0.4 LTC gönderenlere 4 LTC hediye edileceği yazıyordu.

Twitter’da kripto para dolandırıcılığı nasıl yapılıyor?

Elbette @StaoshiLitev Litecoin’in kurucusu Charlie Lee değil ve bağış sözü bir aldatmaca. Bu noktada, hepsi de daha önce başka bir adrese gönderilen 11.5 Litecoin hırsızın adresine gönderildi. Bazı nedenlerden dolayı, Twitter henüz paylaşımı kaldırmadı. Bu nedenle daha fazla insanın aldatmaca tweetine kapılmaya devam etmesi mümkün. Benzer şekilde, daha büyük miktarlarda gelecek ödemeler karşılığında küçük bağışlar isteyen sahte hesaplar bulunuyor. Bunlar Ripple‘in (@Ripple doğrulama hesabına sahip) yanı sıra Ripple’in kurucusu Brad Garlinghouse (@bgarlinghouse) ve, Ethereum (@ethereumproject) ve kurucusu Vitalik Buterin (@vitalikbuterin) doğrulanmış hesapların sahtelerinden oluşmakta. Bu nedenle bazı kullanıcılar anlık olarak aldanarak bu tür tuzaklara düşme konusunda dikkatli olamıyorlar.

Bu tür aldatmacalara takılmamız için sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarda bağış yaparak dört katını elde etme gibi emeksiz elde edilebilecek yazıları görmezlikten gelmek olacak. Eğer cidden basit bir şey olsaydı büyük bir yatırım olanağı haline gelemezdi ve ucuz bir değere sahip gibi hediye edilmezdi.

Twitter’da kripto para dolandırıcılığı başladı - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

 acheter followers

RASTGELE İÇERİKLER

Mesajlaşma uygulaması Imo, 500 milyon yüklemeyi geçti Google, Aramalara ‘Kişisel’ Sekmesi Ekledi Apple iPhone X ön siparişi başladı! Netflix masaüstü kullanıcıları için harika özelli deniyor GameX 2017 Hakkında Detaylar Yayınlandı! Online baskı nedir? Online matbaa avantajları nelerdir?

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Webtakibi - Tüm Hakları Saklıdır