Twitter, şiddet içerikli hesaplara karşı uygulamalarını başlattı

Ana Sayfa » Gündem » Twitter, şiddet içerikli hesaplara karşı uygulamalarını başlattı
Twitter, şiddet içerikli hesaplara karşı uygulamalarını başlattı

Sayfa içeriği

Twitter, şiddet, istismar ve nefret dolu davranış hakkında yeni politikalarını yürürlüğe koymaya başladı.

Twitter, şiddet ve fiziksel zarar tehditleri de dahil olmak üzere kötüye kullanım ve nefret uyandıran davranışlarla mücadele etmek için şimdi, geçen ay açıkladığı yeni kuralları yürürlüğe koymaya başlayacağını açıkladı. Yeni kurallar, kullanıcı adlarında ve profillerde içeriği kötüye kullanan veya tehdit eden ve nefret içeren gruplara hem de açık/kapalı platformlara bağlı hesaplara genişletildi.

Twitter’ın yeni politikalarına göre hangi içerikler ihlal sayılacak

Twitter politikaları uyarınca, belirli bir şiddet, ölüm veya hastalık tehdidi bir kişiye veya bir gruba ihlal olarak kabul edildi. Yeni kurallar, “nedenlerini daha ileri götürmek için sivillere karşı şiddeti kullanan veya bunlara teşvik eden” örgütlerle bağlantılı olanları da içeren hesaplar için geçerli olacak. Twitter, şiddeti yüceltecek tweet’lerin veya şiddet içeren eylemin faillerinin kaldırılmasını istiyor. Bu kuralı defalarca ihlal eden hesapları kalıcı olarak askıya alabilir. Dikkate değer bir istisna yer alıyor. Politika değişiklikleri askeri veya hükumet birimleri için geçerli olmayacak.

 

Twitter yeni politikalarla birlikte ne gibi uygulamalar yapacak?

Twitter ayrıca, profil bilgilerinde şiddetli tehditler ve korku uyandıran ırkçı veya cinsiyet ayrımı içeren hesapları veya ‘insanları insan koşullarından’ daha düşük bir seviyeye indirdiği hesapları kalıcı olarak askıya alacak. Ayrıca “hassas medya” olarak ırk, din, engellilik, cinsel yönelim veya etnik köken temelinde başkalarına karşı düşmanlığı teşvik etmek için kullanılan logolar, semboller veya resimler gibi nefret dolu görüntüleri sınıflandıracak. Açıkçası bir sansür eklenerek arkası bulanık bir arkaplan içerisinde ‘hassas medya’ uyarısı yer alacak.  Şirket, bu resimlerin başlıkta veya profilde göründüğünde, görüntüler için hesap sahiplerinden bunları kaldırmalarını gerektiğini söylüyor.

Şirket ilerleyen haftalarda  sürekli değişiklikler yapıp değerlendirmeye alacak. Dahası kullanıcı raporlarını tamamlamak için ihlal eden hesapları tespit etmek için dahili araçlar geliştirmeyi planlıyor. Şirket, bunları tutarlı bir şekilde uygulayıp uygulamayacağına karar verecektir.

Twitter, şiddet içerikli hesaplara karşı uygulamalarını başlattı - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

 acheter followers

RASTGELE İÇERİKLER

Meizu Pro 7 Sızıntıları Telefonun Çift Ekranlı Olduğu Yönünde 10 adet ücretsiz Steam key – Site #1 Facebook Rusya’da gelecek yıl yasaklanabilir Çiftlikbank Twitter’da binlerce kişi tarafından desteklendi Microsoft zihin kontrolüyle Windows kullanımı sağlayacak Apple tekrardan soruşturma altına alındı

FACEBOOK'TA BİZ

Hoşgeldiniz

Webtakibi - Tüm Hakları Saklıdır